Slide One
Slide One
Full 1
Full 1

Gyermeknapi beszámoló

Különleges napot tölthettünk el 2022. 05. 21-én, szombaton, az Önkormányzat, a Faluszépítők, illetve a könyvtár együttműködésében, egy nagyon kellemes hangulatú gyermeknapon.

A Kiserdei tónál kezdődött a program, ahol 31 ünnepelt vehette át a fáját. A 2020-2021-ben született gyermekeket, és családjukat Nagy Imre Gusztáv polgármester köszöntötte, majd névre szóló ajándékokat kaptak, fájuk mellé. A Faluszépítő Egyesületnek köszönhetően nem csak az ajándékok, hanem a hangulatosan feldíszített környezet is szép emlékeket szerzett a családoknak.

A délutánt a sportpálya mellett folytattuk, ahol Polgármester Úr Járóka Jánossal, a Roma Nemzetiségi önkormányzat képviselőjével közösen nyitotta meg a gyermeknapot. A gyerekek azonnal birtokba vették az új hintákat, fészekhintát, csúszdás mászókát és rugós játékokat. Ezekhez a későbbiekben érkezni fog még két új játék, így a Pázmándfalun és a környéken élő gyermekek számára igazán jól kihasználható területté válik a sportpálya és a játszótér területe, hiszen egyre több itt a lehetőség a szabadidős, mozgásos kikapcsolódásra.

Az ünnepi pillanatok és a sok játék, mókázás után a gyerekek a büfében feltöltődhettek, az önkormányzat jóvoltából pedig ajándék fagyijegyet kaptak, amit a töltéstavai Kert Fagyizó fagyis kocsijánál – Varga Richárdnál válthattak be kedvenc ízű fagyijukra.

A délután folyamán sokan játszottak a Roma Nemzetiségi Önkormányzat által felajánlott sport- és szabadtéri játékokkal, valamint csatlakoztak a rendezvényhez a pázmándfalui baba-mama klub tagjai is, akik játszószőnyeggel, kis színezőasztallal gondoskodtak arról, hogy a legkisebbek is jól érezhessék magukat.

A hangosításról, a jó hangulatú zenékről egész délután Vámosi Adrián, Markotics Ferenc és Hatos Krisztián gondoskodott.

A könyvtár biztosított kézműves, és képességfejlesztő játékos foglalkozásokat az arra fogékonyak számára. Molnár Zoltánné Edit néni origami és quilling technikákat mutatott a gyerekeknek, Polákné Szeiman Katalin pedig társasjátékozásra, társasjáték készítésre invitálta a gyerekeket, családokat.

Zárásképp óriási palacsinta party vette kezdetét, az önkormányzat hozzájárulásának köszönhetően Vargáné Németh Anita, és Halászné Kovács Melinda rengeteg palacsintát sütött, s az elfogyasztott mennyiség, és a maszatos visszatérő arcocskák azt mutatták, jól sikerült a palacsinta is, és a gyermeknap is!


 A kapcsolódó képek az alábbi linken megtekinthetőek:
 Gyermeknap - 2022
 


Copyright © SoftwareAce Bt. Minden jog fenntartva!